واژه سالاد در زبان فرانسه از کلمه‌ای لاتین با عنوان (Slata) به معنی شور و نمک اندود شده ریشه می‌گیرد. 

در بیش از دو هزار سال پیش، ایرانی‌ها بر روی سبزیجات روغن و سرکه می‌ریختند و آن را میل می‌کردند، از طریق جنگ‌های ایران و روم این رسم به اروپا رفته و در آنجا دچار تحولاتی شد. در آغاز قرن بیستم و دنیای صنعتی و روند مصرف غذاهای آماده، سالاد نیز به همین ترتیب وارد سبد غذایی گردید،

هرچند در ابتدا این امر در آمریکا آغاز شد لیکن امروزه در سراسر جهان، سالاد به صورت تجاری در سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسد. با جا پیدا کردن این نوع غذا در میان عامه مردم امروزه حتی در برخی رستوران‌ها و هتل‌ها، جایی به نام سالاد بار دارند که در آن انواع سالاد برای خوردن عرضه می‌شود.

شما با هر سن و جنس و ذائقه‌ای که باشید می‌توانید از هواداران انواع سالاد مثل سالاد سبزیجات، سالاد الویه، سالاد مرغ، سالاد ماکارانی یا تمام سالادها با انواع سس‌ها و چاشنی‌هایی باشید که در تمام دنیا تهیه و سرو می‌شوند. در این نوشتار هم با ما همراه باشید تا شما را با بهترین و خوشمزه‌ترین انواع سالاد آشنا کنیم.

چرا باید سالاد خورد؟

اگر می خواهید برنامه غذایی تان مورد تایید متخصصان تغذیه باشد باید حتما سالاد نیز در رژیم غذایی روزانه تان وجود داشته باشد. خوردن انواع سالاد دلایل مفید بسیاری دارد که در اینجا سعی کرده ایم به آنها اشاره کنیم:

دریافت فیبر موردنیاز

خوردن سالاد راهی برای تامین فیبر موردنیاز بدن است زیرا از موادغذایی ای تشکیل شده که از منابع عالی فیبر هستند. فراموش نکنید که رژیم غذایی سرشار از فیبر، کلسترول خون را کاهش می دهد و از بروز یبوست پیشگیری می کند.

بهره مندی از خواص انواع میوه ها و سبزی ها

تهیه سالاد با انواع میوه ها و سبزی های تازه، روشی برای مصرف هر چه بیشتر انواع مختلف این گروه های غذایی و برخورداری از ارزش تغذیه ای تمام آنهاست.

دریافت کالری کمتر و داشتن حس سیری بیشتر

نتایج مطالعه ها نشان داده اند با خوردن ۳ لیوان سالاد که تقریبا ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد، انرژی دریافتی به میزان قابل ملاحظه ای (معادل ۵۵ کیلوکالری در هر وعده) کاهش می یابد و به این ترتیب فرد احساس سیری می کند و می تواند در پیروی از رژیم کاهش وزنش موفق عمل کند.

دریافت چربی های مفید

با افزودن کمی روغن زیتون، آووکادو یا چند عدد مغز خام می توان به راحتی اسیدهای چرب مفید و ضروری را دریافت کرد که این کار با خوردن سالاد به آسانی امکان پذیر خواهد بود.

قبل از غذا سالاد بخوریم یا بعد آن ؟

این سوالی است که بیشتر ما به دنبال پاسخی مطلوب برای آن هستیم و اکثر اوقات به دلیل عدم آشنایی ممکن است آن را در زمان نامطلوب میل کنیم . در مورد خوردن انواع سالاد بعد  از غذا و یا قبل از غذا بهتر است ، وزن خود را در نظر بگیرید. اگر شما فردی با اضافه وزن هستید توصیه ی می شود حتما ۲۰ دقیقه قبل از غذا و یا هنگام غذا انواع سالاد ها را میل کنید . این امر به مغز شما فرصت می دهد که بتواند تشخیص دهد چه چیزهایی را خورده اید ، افراد اضافه وزن معمولا به دلیل آنکه پیغام دیرتری را از جانب مغز دریافت می کنند  به خوردن ادامه داده و سبب افزایش وزن می شود .
همچنین پیشنهاد می شود که آن را به همراه آبلیمو و یا فلفل میل کنید زیرا فلفل های تند سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و سبب می شود چربی ها به راحتی از بین روند. ولی اگر شما فردی لاغر اندام هستید در این صورت باید انواع سالاد را یک تا دو ساعت بعد از غذا میل کنید زیرا خوردن آن قبل و یا به همراه غذا اشتهای شما را کور می کند. برای اینکه بتوانید کالری کافی با خوردن انواع سالاد به دست آورید پیشنهاد می شود آن را به همراه روغن زیتون میل کنید . افرادی که اندام و وزن مناسبی دارند می توانند در هر زمان سالاد را در اولویت خود قرار دهند.

معرفی معروف‌ترین سالادهای دنیا

سالاد الویه

شاید خیلی از ایرانی ها  تعجب کنند که اصالت سالاد الویه به کشور روسیه برمی گردد زیرا این سالاد در بین ایرانی ها خیلی طرفدار دارد و اغلب ایرانی ها در برنامه ی غذایی خود از این سالاد خوش طعم و رنگ استفاده می کنند. برای اولین بار طرز تهیه سالاد الویه توسط یک آشپز ماهر فرانسوی الاصل ارائه شد. دستور طرز تهیه سالاد الویه اولین بار در شهر مسکو استفاده شد. اهالی کشور روسیه، در شب سال نو با دستور طرز تهیه سالاد الویه اقدام به تهیه این سالاد خوشمزه می کردند و در کنار اعضای خانواده یک شب عالی را سپری می کردند.

برخلاف اغلب سالاد ها که معمولا فقط به عنوان دسر یا پیش غذا می توانند مورد استفاده قرار بگیرند، به دلیل وجود مواد اولیه ی بسیار مقوی و متنوع در دستور طرز تهیه سالاد الویه، امکان استفاده از آن به عنوان غذای اصلی را می دهد.

سالاد سزار

داستان ‌های متفاوتی از ابداع سالاد سزار بر سر زبان ها می چرخد. بعضی می گویند که کاردینی، رستوران دار ایتالیایی در آمریکا وقتی دید که برای منوی رستورانش در یک بعد از ظهر عادی، غذایی نمانده است، از هر چه در آشپزخانه داشته استفاده کرده و در نهایت این سالاد خلاقانه را ابداع کرده است.

سالاد ماکارونی

سالاد ماکارونی، یکی از پرطرفدارترین سالادهای بین‌المللی است که می‌توان آن را به‌عنوان پیش غذا، مخلفات کنار غذا و حتی وعده اصلی سرو کرد. سالاد ماکارونی، بسته به شهر، منطقه و رستورانی که این سالاد را برای شما سرو می‌کند، از انواع بی‌نظیری برخوردار است و می‌توان آن را به‌صورت کاملا گیاهی نیز آماده کرد.

ماکارونی پخته فرمی، انواع سبزیجات، انواع گوشت (مرغ، تن ماهی و غیره)، سوسیس و کالباس، ادویه‌جات و پنیر از مواد تشکیل‌دهنده این سالاد هستند. سالاد ماکارونی پس از آماده شدن در سسی بر پایه سس مایونز، روغن زیتون یا سرکه غلتانده و به‌صورت سرد سرو می‌شود. طرز تهیه سالاد ماکارونی خانگی بسیار ساده است و شما می‌توانید این غذای لذیذ را به سرعت در خانه آماده کنید؛ اما شما برای تهیه یک سالاد ماکارونی مجلسی و عالی، مانند دیگر غذاها نیاز به دانستن نکات طلایی و فوت و فن‌های کوزه‌گری دارید که ما در این مقاله آن‌ها را در اختیار شما قرار خواهیم داد. در ادامه با ما همراه باشید تا در این مقاله، انواع سالاد ماکارونی، طرز تهیه سالاد ماکارونی مخصوص و ترفندهای مهم برای تهیه یک سالاد خوشمزه را در اختیار شما قرار دهیم.

سالاد فتوش (سالاد لبنانی) 

سالاد فتوش یکی از سالادهای خوشمزه عربی و لبنانی است که با پیازچه، خیار، گوجه فرنگی و نان پیتای برشته شده تهیه می‌شود. این سالاد بسیار لذیذ است و یکی از بهترین گزینه‌ها برای مجالس و مهمانی‌های خانوادگی محسوب می‌شود. 

سالاد فتوش (Fattoush) یک سالاد معروف لبنانی در دسته غذاهای عربی است که مصرف آن پیش از خوردن ناهار یا شام تجربه‌ای متفاوت برای شما رقم خواهم زد. به علاوه با افزودن مرغ گریل شده به دستور تهیه فتوش می‌توان از آن به عنوان یک غذای کامل برای وعده ناهار یا شام استفاده کرد. مواد اصلی تشکیل دهنده‌ی این سالاد لبنانی شامل کاهو، پیازچه، گوجه فرنگی، سماق و سبزیجات مختلف است. در سالاد فتوش از نان پیتای برشته شده نیز استفاده می‌شود که طعم متفاوت و بی‌نظیری به این سالاد می‌دهد. سالاد فتوش به دلیل داشتن گوجه، خیار و پیاز تا حدودی شبیه سالاد شیرازی است و از محبوب‌ترین سالادهای مدیترانه‌ای و آسیایی محسوب می‌شود

سالاد سیب زمینی آمریکایی

سیب زمینی خود از منابع با کیفیت کربوهیدرات است و در کنارش تخم مرغ نیز دارد که پروتئین را تامین می‌کند سبزیجات دیگر نیز در این سالاد به کار رفته که علاوه بر مواد مغذی حاوی فیبر هستند. این سالاد را در کنار دیگر غذا‌ها می‌توانید به کودک خود نیز بدهید، چون هم ظاهری دلپذیر دارد و هم بسیار مقوی است.

سالاد سیب زمینی از آن سالاد های خاصی است که عاشقش می شوید چون هم بافت نرم در آن پیدا می شود هم بافت های ترد. اگر ورزشکار هستید مطمئناً از دیدن مواد موجود در سالاد خوشحال خواهید شد چون تمام چیزهایی که یک ورزشکار بعد از تمرین می خواهد در آن وجود دارد. سیب زمینی خود از منابع با کیفیت کربوهیدرات است و در کنارش تخم مرغ نیز دارد که پروتئین را تامین می کند سبزیجات دیگر نیز در این سالاد به کار رفته که علاوه بر مواد مغذی حاوی فیبر هستند. این سالاد را در کنار دیگر غذاها می توانید به کودک خود نیز بدهید چون هم ظاهری دلپذیر دارد و هم بسیار مقوی است.

سالاد تبوله

یک شام کاملاً سبک، با مزه ای فوق العاده برای آنان که در رژیم هستند. این پیش غذا در عین حال می تواند به عنوان سالاد در کنار انواع غذا ها استفاده شده و سفره شما را کاملاً رنگین می نماید.

سالاد تبوله یکی از انواع سالادهای عربی معروف در جهان است که اصالت آن متعلق به کشور لبنان می باشد. این سالاد خوشمزه از کالری پایینی برخوردار است و به همین جهت برای کسانی که به دنبال کاهش وزن و رژیم لاغری هستند بسیار مفید است. این سالاد از جمله سالادهای محبوب در منطقه خاورمیانه و البته کشورهای شرق دریاری مدیترانه از جمله یونان و کشورهای آفریقایی مثل مصر، لیبی و مراکش است اما در کشور ما بیشتر به عنوان یک سالاد لبنانی و عربی مطرح است. یک سالاد خوشمزه و مقوی که در تمام روزهای سال به خصوص  در کشورهایی مثل ترکیه، لبنان و سوریه مصرف فراوانی دارد. سالاد تبوله یونانی و ترکیه ای را هم با نان پیتا و هم در کنار سایر غذاها به عنوان مزه میل می‌کنند.

سالاد یونانی

سالاد یونانی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و بین المللی است که اصلت آن همانطور که از نامش مشخص است متعلق به کشور یونان می باشد. این سالاد خوشمزه و متفاوت از نظر ظاهری شباهت هایی هم به سالاد شیرازی ما ایرانی ها دارد. 

سالاد یونانی یا هوریاتیکی (Horiatiki) به عنوان یکی از پرطرفدارترین سالادهای منطقه مدیترانه شناخته می‌شود و در کنار هر غذایی بسیار عالی و اشتها آور است. این سالاد از نظر ظاهری شبیه به سالاد شیرازی است و با سبزیجات مختلف درست می‌شود. سالاد یونانی از محبوب‌ترین سالادهای بین المللی است. این سالاد انتخابی بسیار خوشمزه و لذیذ برای پیش غذا، میان وعده و شام است. مواد لازم برای تهیه سالاد یونانی شامل گوجه، خیار، زیتون، فلفل دلمه‌ای و پنیر است. البته در مواردی از کاهو و آووکادو هم برای درست کردن این سالاد مدیترانه‌ای استفاده می‌شود. در آشپزی یونانی زیتون، روغن زیتون و پنیر فتا جزو مواد پرمصرف به شمار می‌آید؛ به همین خاطر هوریاتیکی یا سالاد روستایی به نام سالاد زیتون یونانی با پنیر هم شناخته می‌شود.

سالاد آووکادو

سالاد آووکادو یکی از سالاد‌های مدرن و جدید است که در کنار طعم بی‌نظیر خود، ارزش غذایی بالایی هم دارد. در این مطلب چند مدل سالاد خوشمزه آووکادو با ترکیب‌های مختلف آورده شده‌است. این سالاد بی‌نظیر به لطف وجود پیازچه طعم فوق‌العاده‌ای دارد. همچنین سس لیموی تازه این سالاد یکی دیگر از دلایل طعم بی‌نظیر آن به شمار می‌رود. لازم به ذکر است از آنجایی که این سالاد حاوی پروتئین است، می‌توانید از آن به عنوان شام یا یک وعده غذایی استفاده کنید.